T +31 (0) 6 2515 1955
Hondsdraf 8 - 6418 PT Heerlen

Dit is niet hetzelfde als de gewone voetreflexmassage maar lijkt er wel op.

De opbouw van het lichaam is in onze voeten terug te vinden. Daarom kunnen wij via onze voeten ons hele lichaam behandelen.

Er wordt niet alleen met vingers en duimen gemasseerd maar ook met speciale massagestokjes.

 

Podosegmentale reflexologie is niet vergelijkbaar met een gewone voetreflexmassage, die de organen van de volwassen mens op de voet projecteert. Reflexologie betekent dat de huidgebieden in verbinding staan met organen en systemen. Overal in en op het lichaam reflexgebieden terug te vinden. De segmentale opbouw van het menselijk lichaam reflecteert op de voetzool en verspreidt zich uiteindelijk over heel de voet.

Op de voet zitten kleine, maar zeer gevoelige segmenten.

De segmentale opbouw van het lichaam in ieder voet afzonderlijk terug gevonden. Door deze horizontale opbouw kan men veel nauwkeuriger werken. Bovendien worden de voeten niet alleen met de handen en duimen gemasseerd, maar ook met speciale massagestokjes.

Zo kan men dieper in de segmenten werken, impulsen worden doorgegeven naar het hersengebied en van daar gaan de benodigde reflexen naar het organisme.

Deze vorm van behandelen wordt vaak gecombineerd met dermasegmentale reflexologie.

Tegen de dagelijkse spanningen in het leven verzet ons lichaam zich, het spant zich aan en er ontstaan spanningsvelden in huid-, bind- en spierweefsel.

Deze verhardingen worden vaak niet opgemerkt, totdat er b.v. een pijnlijk schoudergebied ontstaat.

Deze pijnlijke gebieden kunnen zich langzaam over het gehele lichaam uitbreiden. Dermasegmentale reflexologie (DSR) maakt doormiddel van een speciale massagetechniek (dieptemassage) deze verharde spanningsvelden weer los. Hierdoor verdwijnen de grootste spanningen en/of pijnprikkels.

Door het toepassen van deze dieptemassage wordt de microcirculatie van de huid gestimuleerd. Er ontstaat een verhoogde doorbloeding, een stijging van de huidtemperatuur en tevens worden gifstoffen afgevoerd. Deze intense behandeling stimuleert de productie van lichaamseigen stoffen met geneeskrachtige effecten. Beide massagevormen worden samen als een therapie gezien, maar hebben ook los van elkaar hun waarde. Zowel de podo- als derma- segmentale reflexologie heeft grote invloed op het emotionele leven van de mens. Beide methodes worden veelvuldig toegepast bij stress, emotionele aandoeningen en psychische problemen.