T +31 (0) 6 2515 1955
Hondsdraf 8 - 6418 PT Heerlen

P1030926Colonhydro-therapie

Tijdens een colon-hydrotherapie ofwel darmspoeling wordt de dikke darm met water gereinigd. Aangekoekte oude resten en gifstoffen worden opgeruimd en de darmperistaltiek zal herstellen.

Hoge darmspoeling verlost van gifstoffen.

Veel klachten en ziekten vinden hun oorsprong én heling in de darm. De gezondheid van een groot deel van de Nederlandse bevolking laat veel te wensen over.   Klachten als oververmoeidheid, apathie, vaak ziek zijn, rugpijnen, slapeloosheid, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, opgeblazen gevoel, misselijkheid, winderigheid, diarree en verstopping zijn voor velen een dagelijks gegeven. Daarnaast lijden veel mensen aan degeneratieve ziekten zoals kanker, hart-, en vaatziekte, artrose, reuma, huidziekte, astma, diabetes, en maagdarmziekten.

Veel aandoeningen zijn vaak het gevolg van het jaren lang  verzamelen en opslaan van materiële én emotionele gifstoffen.De belangrijkste bron van gifstoffen in het lichaam is de dikke darminhoud. Een bijzonder effectieve manier om deze vergiftiging aan te pakken is reiniging van de dikke darm door middel van hoge darmspoelingen, ook wel genaamd Colon-Hydrotherapie.

Door te veel en ongezonde voeding krijgt vooral de dikke darm het zwaar te verduren.  Bij 80% van de bevolking doorloopt een ingedroogde en harde ontlasting een moeizame reis door de 1,5 meter lange dikke darm. Lozing ervan laat vaak drie tot wel tien dagen op zich wachten. In die tijd wordt de ontlasting, mede door de druk die er vanuit de dunne darm ontstaat, in de darmplooien geduwd en vastgezet. Op deze manier ontstaan vaak divertikels.

Aangekoekt

Een ander gevolg van onze veranderde eetgewoonten is dat de darm vaak volgepropt zit met oude, aangekoekte resten. Deze taaie massa zet zich vast op het darmepitheel. Het gevolg ervan is dat darmvriendelijke bacteriën steeds meer het veld moeten ruimen voor schadelijke bacteriën, schimmels, virussen en parasieten. Deze overgroei van schadelijke darmbewoners produceren gifstoffen die belastend kunnen zijn voor het lichaam.

De lever draait dubbele diensten

Wanneer de opgehoopte giftige stoffen niet via een soepele stoelgang, van twee of meer keer per dag, worden verwijderd,  krijgen ze de kans hun schadelijke invloed uit te oefenen. Het dikke darm slijmvlies raakt overprikkeld en ontstoken wat ten slotte kan resulteren in poliepvorming en darmkanker. Deze toxines (gifstoffen) komen ook via het darmepitheel in het bloed terecht. De poortader leidt deze gifstoffen naar de lever waar de ontgifting plaats vindt voordat ze via de bloedsomloop bij de lichaamscellen terecht komen.

Is de productie van gifstoffen vanuit de dikke darm echter hoog, zoals bij veel mensen, dan heeft de lever de grootste moeite om het aangevoerde bloed te zuiveren. Het bloed in de lever vertraagt en dat kan leiden tot poortaderstuwingen met aambeien en spataderen. De overwerkte lever slaagt er vaak niet in om het bloed volledig te zuiveren waardoor slechts gedeeltelijk ontgift bloed in de bloedsomloop terechtkomt.

Noodventielen

Om te voorkomen dat deze gifstoffen hun vernietigende werking op uw lichaamscellen uitoefenen probeert het lichaam zich ervan te ontdoen met behulp van zijn ‘noodventielen’. Dit zijn bijvoorbeeld het neusslijmvlies, de huid, de baarmoeder, de darmen, en de longen. Deze organen proberen de gifstoffen zoveel mogelijk uit het lichaam te werken door neusbloedingen, neusverkoudheid, hooikoorts, uitscheiding van overmatig stinkend zweet, psoriasis, eczeem, opslag van gifstoffen in onderhuids vetweefsel (met gewichtstoename als gevolg), stinkend en veel menstruatiebloed, witte vloed, darmbloedingen, diarree, slijmvorming, slecht ruikende adem.

Bij een continue ‘gifbombardement’ vanuit uw darm zijn deze ventielen op een gegeven moment niet meer doeltreffend en ontstaan er ziekten.

Hoe werkt een hoge darmspoeling?

Een colon-hydrotherapie behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. Men ligt, afgedekt met handdoeken, gemakkelijk op de rug op een behandeltafel. Via een canule die anaal word ingebracht door de therapeut, loopt het 38 graden warm water de darm in waarbij de buik wordt gemasseerd. De aangekoekte en harde ontlasting laat dan los waarna het ingelopen water met de darminhoud naar buiten loopt. De vrijgekomen ontlasting is via een doorzichtige buis te bekijken voordat het wordt afgevoerd naar het riool. Onaangename reuk of onbedoeld weglopen van de darminhoud is bij dit moderne systeem zo goed als uitgesloten.

Door het afwisselend in-en uitlopen van het water wordt de peristaltiek van de darm in gang gezet.

Ontlastingsresten hebben zich vaak laag op laag vastgekoekt en laten zich niet in één keer afvoeren. Meestal zijn er meerdere spoelingen nodig Voor de meeste mensen zijn vier tot zes spoelingen, met een frequentie van eenmaal per week, voldoende voor een grondige reiniging.

Ook bestaat in onze praktijk de mogelijkheid om uitgebreid  laboratoriumonderzoek voor bloed en ontlasting te laten verrichten.

 

 

www.darmspoelingen.nl