T +31 (0) 6 2515 1955
Hondsdraf 8 - 6418 PT Heerlen

Bachbloesem

De remedies worden bereid uit bloemen en bloesems van bomen en struiken. (behalve de rock water, deze wordt bereid uit bronwater)
Ze worden gebruikt bij negatieve gemoedstoestanden zoals angst, verdriet, eenzaamheid, jaloezie, trauma’s.
Door hierin weer evenwicht te brengen zullen allerlei lichamelijke klachten ook gaan verbeteren.

De Bach-bloesemtherapie is ontwikkeld door Edward Bach, geboren in Moseley bij Birmingham, Engeland (1886-1936). Edward Bach studeerde af als arts, bacterioloog en patholoog-anatoom en op grond van uitgebreid onderzoek kwam hij tot inzicht dat de oorzaak van ziekte niet zozeer  op lichamelijk niveau maar eerder in een disharmonie in de psyche moet worden gezocht. Mensen hebben in toenemende mate met negatieve stemmingen te maken zoals, angst, onzekerheid, verdriet, stress, concentratie gebrek, eenzaamheid enzovoort.

Hij ontdekte en ontwikkelde een unieke methode om de specifieke geneeskrachtige werking van 38 verschillende bloesems vast te leggen in een oplossing van water en alcohol. Dit proces is enigszins te vergelijken met de vervaardiging van hoge potenties in de homeopathie. Hij ontwierp 7 groepen, waaronder hij de 38

herbalia-bach-bloesem-agrimony-nr-1verschillende negatieve stemmingen en gemoedstoestanden rangschikte, voor elk vond hij een passende remedie.

Wat zijn Bachbloesemremedies
Een Bachremedie werkt direct op de geest en brengt op deze manier een harmonie en een evenwicht van de persoonlijkheid tot stand brengt. De remedies zijn bijna allemaal bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bloemen en struiken. De enige niet uit bloesem bereide remedie is Rock Water, deze wordt geprepareerd met bronwater uit een natuurlijke bron. Voor noodgevallen is er een Rescue Remedie (de 39e ) dit is een samenstelling van vijf remedies.

Ze corrigeren negatieve emoties tot positieve gemoedsstemmingen.

De remedies kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. Kortom: ze bieden kinderen, volwassenen en dieren maximale ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest